Trouwreportage , weddingshoots en bruidsreportage

Werkwijze trouwreportage

Ter voorbereiding van de trouwreportage begin ik met een vrijblijvende afspraak waarin jullie wensen besproken worden.  Zowel de weddingshoot als de trouwreportage van de gebeurtenissen op deze dag.  Hoe jullie het resultaat willen hebben , een album , foto’s op USB stick of via Wetransfer  etc er zijn diverse mogelijkheden ook dit bespreken wij.  Op de dag zelf ben ik op tijd aanwezig en sta de gehele dag tot jullie beschikking.  Van te voren verken ik de locatie.  De opnames krijgen jullie binnen een paar dagen en een albumvoorbeeld op pdf formaat binnen een week.

Opbouw

In principe bestaat de trouwreportage uit 2 delen : het reportage deel en de weddingshoot

Het eerste deel is de trouwreportage, dit kan de gehele dag zijn , daarin leg ik alle belangrijke momenten van de dag vast. Dit kan zijn : het opmaken van de bruid , het ophalen door de bruidegom , de ceremonie in het gemeentehuis of andere locatie.  En ook de kerkelijke inzegening, de groepsfoto, de toast en het aansnijden van de bruiloftsstaart en tenslotte het feest.

Het tweede deel is de weddingshoot, dit is het creatieve deel waar ik samen met jullie op een geschikte locatie ( vooraf samen besproken) een mooie reportage maak. Ik besteed er veel aandacht aan om jullie op je gemak te stellen en een spontane shoot te maken. Ook als er kinderen bij de shoot gefotografeerd moeten worden is dat geen probleem daar heb ik ervaring mee.

Na de dag zelf volgt de bewerking .

Dit betekent dat ik alle foto’s beoordeel.

Dan volgen een aantal standaardbewerkingen zoals : de beelduitsnede , kleur en of belichtingsaanpassing. In sommige gevallen zoals bij portretten haal ik oneffenheden weg en kan ik bijvoorbeeld de tanden witter maken. Daarna zet ik de foto’s om in het wel bekende jpeg formaat ( met hoge resolutie) en lever ik deze foto’s aan jullie. Ze zijn geschikt om afdrukken, fotoboeken en vergrotingen van te laten maken.

Desgewenst kunnen foto’s aangepast worden zie de onderstaande voorbeelden:

Omzetten van kleur naar zwartwit of sepia

Het is ook mogelijk om speciale effecten te bereiken bijvoorbeeld geheel omzetten in zwartwit en slechts een onderdeel in kleur

Al dit soort dingen kunnen besproken worden er is veel mogelijk.

Samenvatting

  • Wij beginnen met een vrijblijvende kennismaking om alle details te bespreken , dat kan bij mij of ik kom bij jullie thuis.
  • Vervolgens stuur ik een offerte waarin alle details en prijs afspraken staan , zodra de aanbetaling 50  € voldaan is is deze definitief.
  • Van te voren verken ik de locaties waar de opnames gemaakt worden
  • Op de trouwdag zelf volgt de eigenlijke reportage.
  • Daarna worden door mij de foto’s geselecteerd , gecorrigeerd en eventueel bewerkt.
  • Tenslotte wordt dan de reportage geleverd  USB-stick, foto’s , Wetransfer, al naar gelang afgesproken is.
  • In het geval van een foto-album wordt door mij een voorbeeld album samengesteld. Alvorens het album te leveren wordt deze in pdf formaat ter beoordeling opgestuurd. Zie Trouwalbum
  • Vervolgens wordt het met jullie besproken , per email , of jullie komen bij mij langs .
  • Daarna bestel ik het album en wordt het zo spoedig mogelijk geleverd.