Inge & Edmund

Een Boeddhistische ceremonie

Jewel Heart : Boeddhistisch centrum

Jewel Heart : Boeddhistisch centrum

Lees meer

Dit was een weddingshoot in corona tijd.  Dit betekende dat er een aantal dingen die het bruidspaar graag wilde niet meer kon. Dus dat betekende vooral afstand houden en opletten.  Al met al kan ik zeggen dat het toch een goed geslaagde reportage is geworden.

 

Het begon op het stadhuis in Nijmegen. Mooi in het Boeddhistisch gekleed kwam het bruidspaar aan . De gasten hielden keurig afstand , de handen werden schoon gemaakt en de mondkapjes gingen om. Nadat iedereen in de trouwzaal plaatsgenomen had mochten de mondkapjes af.  De trouwzaal in dit stadhuis is altijd weer een belevenis , het ziet er prachtig uit. Na deze mooie ceremonie stond het bruidspaar nog even op het bordes voor het stadhuis. Normaal gesproken zou hier nu een groepsfoto gemaakt zijn maar dat is nu niet mogelijk.

Vervolgens gingen we met de auto naar het Boeddhistisch centrum : Jewel Heart daar volgde deel 2 van de ceremonie. We begonnen eerst met een gezellig samenzijn op afstand met koffie en lekker Surinaams gebak. Nadat iedereen voorzien was en er een praatje gemaakt was gingen we naar de ceremonie-zaal.

Daar volgde de mooie ceremonie. Kleurrijk , stemmig en met veel kaarslicht en symboliek. Op gepaste afstand konden we dit meemaken.  Hierna ging iedereen weer naar de receptie zaal en volgden de felicitaties.  Ik ben nog even met het bruidspaar terug gegaan naar de ceremonie zaal om daar nog enkele speciale foto’s te maken . Onder andere bedankten zij hun voorbeeld Gelek Rimpoche die helaas al gestorven is.

Na nog enkele foto’s met kleine groepjes gemaakt te hebben vertrok het bruidspaar via een trap . Boven zwaaiden zij hun gasten uit.

Nadat de gasten vertrokken waren. Kwam het bruidspaar weer tevoorschijn en heb ik met hun nog een mooie weddingshoot kunnen maken.   Eerst buiten op het dak , vervolgens op de trap  waar de doorzichtige  blauwe sluier een mooie foto oplevert. Gelukkig staan er binnen een paar grote planten die ik mooi als achtergrond kan gebruiken. Tenslotte zijn we naar buiten gegaan, er was een beetje bewolking en zon dus prima weer voor nog wat foto’s. Tenslotte kreeg ik Inge nog aan het zwieren met haar jurk.

Project Description